گروه اقتصاد کشاورزی، منابع و محیط زیست
اقتصاد توسعه یکی از شاخههای کاربردی و جذاب رشته اقتصاد است که امروزه به صورت یک مبحث بین رشتهای مورد مطالعه قرار میگیرد. با توجه به نقش و جایگاه ایران به عنوان کشوری در حال توسعه، آشنایی با مفاهیم پایه، نظریات و راهبردها در توسعه، امری ضروری است. شناخت درست مفهوم توسعه و تفاوتهای آن با رشد و الگوهای مناسب با ظرفیتهای هر کشور، میتواند تحولی گسترده در سطوح فردی، مدیریتی و اجتماعی ایجاد نموده و ما را جهت تصمیمسازی و تصمیمگیری درست توانمند سازد. در این فرادرس تلاش بر این بوده است تا مباحث وزارت علوم برای این درس پوشش داده شود و مباحث تکمیلی جهت تبیین بهتر موضوع به صورت کاربردی و با زبانی ساده ارائه گردد. بنابراین، این گروه که یکی از موفقترین گروههای پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر است، در راستای تحقق امنیت اقتصادی در کشور، به مباحثی همچون فقرزدایی، توسعه روستایی، حاشیهنشینی، آمایش سرزمین و توسعه دریامحور میپردازد.
مدیر گروه:
آدرس ایمیل:
امروزه امنیت انرژی و موضوعات پیرامون آن، ارتباط تنگاتنگی با مقوله امنیت اقتصادی و به تبع آن امنیت ملی جوامع مختلف دارد. پرداختن به این حوزه برای کشوری مانند ایران، به دلیل برخورداری از منابع غنی انرژی و نیز قرار گرفتن در منطقه مهم و ژئوپلیتکی خاورمیانه، در کنار مسائل و مشکلات زیستمحیطی موجود از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار است. گروه “اقتصاد انرژی و محیط زیست” به عنوان یکی از گروههای پژوهشی مؤسسه تدبیر اقتصاد، با هدف شناسایی و واکاوی مؤلفههای مؤثر بر امنیت ملی در حوزه انرژی و با بهرهگیری از دانش و تخصص پژوهشگران مجرب، اقدام به تهیه و انتشار گزارشها، بولتنها و کتابهای تخصصی در این زمینه مینماید.
اعضای گروه
مدیر گروه:
آدرس ایمیل:
اقتصاد دفاعي به بررسي مسائل دفاع و امور مربوط به آن نظير خلع سلاح، صلح، امنيت، اجتناب از جنگ، خاتمه دادن به جنگ، عوامل ايجاد آن، مديريت جنگ، تخصيص منابع، توزيع درآمد، رشد، ثبات اقتصادي و غیره ميپردازد. با توجه به مفهوم دفاع، اقتصاد دفاعي شامل بررسي تأثير كمبود منابع در محدود كردن فعاليتهاي تدافعي كشورها و در عين حال توسعه اين قبيل فعاليتها است. علاوه بر آن، با توجه به اينكه ملت ها در نظامي بينالمللي فعاليت ميكنند كه شامل دولتهای دیگر و تعداد بيشماري از عاملان غيردولتي است، اقتصاد دفاعي بايد به تعامل ميان كشورهاي مختلف كه در جستجوي تأمين امنيت منطقهای و بينالمللي كه خود جزئي از آنها هستند، وحدت بخشد. گروه اقتصاد دفاعی پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر با رویکرد تولید گزارشهای راهبردی در حوزه امنیت اقتصادی تشکیل شده است که با بهرهگیری از اساتید و پژوهشگران متخصص توانستهاست گام مهمی در جهت تولید محتوای علمی در این حوزه بردارد.
اعضای گروه
مدیر گروه:
آدرس ایمیل:
گروه پژوهشی پولی و مالی با توجه به نیاز تحقیقاتی کشور در زمینههای پولی، بانکی و بازار سرمایه با رویکردی کاربردی، در سال ۱۳۹۳ تأسیس شد. این گروه با بهره گیری از کارشناسان اقتصادی امیدوار است گامهای مهمی را در کمک به اجرای سیاستهای رسمی اقتصادی کشور و پیشبرد اهداف کلان مربوطه بردارد. مهمترین اهداف این گروه به شرح زیر میباشد:
– اجرای پژوهشهای تحقیقاتی در زمینه های پولی، بانکی و بازار سرمایه با تاکید بر جنبه امنیت اقتصادی؛ – ارائه خدمات تحقیقات اقتصادی به افراد و سازمانها و ارگانهای مختلف؛ – اجرای فعالیتهای تحقیقاتی و علمی مشترک با سازمانها، مؤسسات و دانشگاهها در سطح ملی و بین المللی؛ – برپایی کنفرانسها، سمینارها، کارگاههای پژوهشی در زمینه موضوعات مرتبط با اقتصاد داخلی و بین المللی.
اعضای گروه
سرپرست گروه:
رایانامه:
گروه پژوهشی اقتصاد بینالملل پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر به منظور تحقق بخشی از وظایف این پژوهشکده در مورد بررسی و تجزیه و تحلیل مطالب ارائه شده در بالا و نیز کمک به انجام پژوهشهای تخصصی و مرتفع کردن نیازهای کشور در این حوزه تشکیل شده است. از اهداف اصلی این گروه میتوان به برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی، روششناسی و نظریهپردازی در تجارت بینالملل و مالیه بینالملل، تحلیلهای نظری و تجربی تجارت بینالملل و مالیه بینالملل، مطالعهی پویاییهایی سیاستهای تجاری و اخذ راهکارهای کاربردی برای تعمیق روابط بینالملل، مطالعهی موضوعات تجارت بینالملل مثل جهانی شدن تجارت و یکپارچگی و همکاریهای منطقهای، مطالعهی پویاییهای سیاست مالی بینالملل و یافتن راهکارهای کاربردی در بازارهای جهانی مالی و مطالعهی موضوعات مرتبط با مالیه بینالملل مثل جهانی شدن مالی، شناخت بازارهای مالی بینالمللی اشاره کرد.
اعضای گروه
مدیر گروه:
آدرس رایانامه:
مبارزه با فساد روشی برای احیای امنیت ملی و به وجود آوردن اعتماد ملی در جهت فعالیت سالم اقتصادی بر پایه امنیت اقتصادی است. این رویکرد از اولویتهای جدی مقامات عالی نظام جمهوری اسلامی میباشد. فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری که به عنوان فرمان حکومتی منجر به تشکیل ستاد مبارزه با فساد اقتصادی گردید را میتوان به عنوان فصل مهمی در تقویت روند مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی ایران دانست.
بر این اساس و با توجه به اهمیت مبارزه با فساد اقتصادی در افزایش مشروعیت و اثربخشی دولت، پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر از سال ۱۳۸۶ اقدام به راه اندازی گروه مطالعاتی اقتصاد سیاسی و فساد اقتصادی نموده است. این گروه با هدف افزایش آگاهی سیاستگذاران، تصمیمگیران و کارشناسان اقدام به برگزاری نشست های تخصصی، اجرای کارگاه های آموزشی، برگزاری همایش و انتشار سلسله مقالات و کتاب در خصوص راهکارهای موجود برای مقابله با فساد مینماید تا زمینهای برای توجه بیشتر به این امر مهم و مقابله با فساد اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران فراهم گردد.
مدیر گروه:
گروه اقتصاد ایران به عنوان اولین گروه تخصصی مرکز پژوهشی امنیت اقتصادی تدبیر در حوزه های مختلف اقتصاد ایران مانند بخش عمومی، بخش مسکن، بخش پولی و مالی، بخش ارزی، بخش کشاورزی، بخش صنعت و معدن، بخش مالیاتی، بخش بودجه و سایر گزارشات کارشناسی و تخصصی در سطوح مختلف تهیه میکند. این گروه پروژه های متعددی در حوزه های یاد شده در حال انجام داشته و به صورت تخصصی موضوعات اقتصاد مقاومتی و امنیت اقتصادی را دنبال میکند.
آخرین دیدگاه ها