درباره پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر

صورت‌بندی متغیرهای مختلف در علوم انسانی به گونه‌ای است که ارتباطات پیچیده آنها را نمی‌توان صرفاً در قالب یک تخصص تشریح نمود. یکی از مشخصات بارز اغلب مطالعات و تحقیقات اقتصادی در خصوص اقتصاد ایران، وجود دیدگاهی غیربومی به مسائل اقتصادی، بدون توجه به ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ساختارها و نهادهای کشورمان است. در واقع فقدان نگرش‌های اجتماعی و سیاسی به مسائل اقتصادی و عدم توجه به تقابل و تعامل بین این جنبه‌های رفتاری انسان در جامعه منجر به بسط تئوری‌های انتزاعی و نظریاتی شده است که به‌کارگیری آنها برای تصمیم‌گیران نظام، جهت حل مسائل و معضلات اقتصادی کشور بسیار مشکل و چه‌بسا غیر ممکن است.

در حوزه مسائل اقتصادی در سطح کلان و به‌ویژه در سطح سیاست‌گذاری، موضوع امنیت اقتصادی مقوله‌ای بسیار مهم تلقی می‌شود که از جمله مهم‌ترین پیش‌نیازها برای رشد و توسعه اقتصادی به شمار می‌آید. شرایط امن اقتصادی کمک می‌کند فعالان اقتصادی در شرایط قابل پیش‌بینی و با هزینه‌های اندک، فعالیت‌های اقتصادی خود را دنبال کنند. حفظ ثبات و تأمین شرایط امن اقتصادی همواره به‌مثابه یکی از اصول اساسی در اقتصاد ملی مورد توجه بوده است. پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر به‌عنوان پژوهشکده پیشرو در تولید ادبیات بومی در حوزه امنیت اقتصادی تلاش می‌کند برای تقویت بنیان‌های علمی، پژوهشی و نظری در حوزه امنیت اقتصادی کشور و بهبود شرایط اقتصادی، ابعاد مختلف اقتصاد ملی را مورد بررسی قرار داده و ضمن شناسایی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر امنیت اقتصادی، راهکارهای مناسبی را در این حوزه ارایه نماید.

در میان تمام مسائل یک جامعه، اقتصاد به عنوان یکی از مهم ترین مسائل زندگی مطرح است. اقتصاد در تمام ابعاد یک جامعه(سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و …) از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا استقلال جامعه و قدرت مقاومت آن در مقابل حوادث طبیعی و اجتماعی، شکوه و عظمت یک جامعه در مقابل جوامع دیگر و ثبات سیاسی آن، بستگی به حل مشکلات و رفع کمبود های اقتصادی آن جامعه دارد.

در این بین و در حوزه مسائل اقتصادی در سطح کلان، به‌ویژه در سطح سیاست‌گذاری، موضوع امنیت اقتصادی مقوله‌ای بسیار مهم تلقی می‌شود که از جمله مهم‌ترین پیش‌نیازها برای رشد و توسعه اقتصادی به شمار می‌آید. در این راستا، پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر تلاش دارد تا گامی بلند در جهت دستیابی به این هدف بردارد و سیاست‌ها و راهبردهایی را به‌منظور کاراتر شدن نظام اقتصادی کشور ارایه کند. این پژوهشکده ضمن بهره‌گیری از توانمندی‌های کارشناسان مجرب خود، ارتباط تنگاتنگی با کارشناسان و صاحب‌نظران دانشگاهی و اجرایی برقرار کرده و دست همکاری به سوی تمامی اساتید و صاحب نظران دراز می نماید. امید است با همکاری همدیگر زمینه اعتلای هر چه بیشتر نظام اقتصادی کشور را فراهم سازیم.

محمد جعفری

مدیرعامل موسسه تدبیر اقتصاد

تیم متخصص

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است