مشخصات کتاب:
نام کتاب: پویای تحریم: مطالعه موردی کره شمالی، ایران و روسیه (اهداف، اقدامات و تأثیرات)
تهیه و تدوین: پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر
مشخصات نشر: تهران، پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر، 1403
تألیف: جولیان والترسکیرشن
مترجم: حمید قرهشیخ
ویراستار: خدیجه آسیمه
ناظر علمی: مصطفی سمیعینسب
چاپ نخست: دی 1403
شمارگان: 1500 نسخه
قیمت شومیز: 3100000 ریال
معرفی کتاب:
استفاده از تحریمها بهعنوان ابزار سیاست خارجی، بهویژه در سه دهۀ اخیر، بهطور درخور توجهی توسعه یافته است. بهنظر میرسد بسیاری از کشورها و سازمانهای بینالمللی، تحریمها را بهعنوان ابزار ضروری و اصلی خود برای مقابله با مسائل بینالمللی پذیرفتهاند. این امر به افزایش چشمگیر استفاده از تحریمها از دهۀ 1990 به بعد منجر شده است و نهتنها تعداد تحریمها بهشدت افزایش یافته است، بلکه از تحریمها برای رسیدگی به طیف بسیار گستردهتری از موضوعات مورد مناقشه، از جمله تروریسم، نقض حقوق بشر، امنیت سایبری و همچنین چالشهای سنتیتر مانند اشاعۀ هستهای و تمامیت ارضی استفاده میشود. به همین دلیل، تحریمها بهطور فزایندهای علیه مجموعۀ وسیعتری از بازیگران اعمال میشوند.
تحریمهای اقتصادی اعمالشده توسط نظام سلطه و مستکبر جهانی به رهبری ایالات متحده امریکا علیه ایران از حیث تنوع و گستردگی، از بیسابقهترین و وسیعترین تحریمهای تصویب شده علیه یک کشور است که زمینهساز بروز و شکلگیری محدودیتها و تهدیدات بسیاری در حوزههای مختلف اقتصاد ایران بوده است. از سویی پویایی تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا و امریکا، ضرورت رصد و تحلیل تحریمهای اعمالشده و بررسی چگونگی اثرگذاری آنها بر هریک از بخشهای مختلف برای دستیابی به تدابیر لازم برای مقابله با تحریمها را بیش از پیش کرده است. کتاب پیشرو، روندهای عمومی را با دقت بیشتری بررسی میکند و به بررسی جنبههایی از رژیمهای تحریمی اعمالشده علیه روسیه، ایران و کرﮤ شمالی میپردازد. این موارد بهویژه برای مطالعۀ تحریمها درخور توجه هستند؛ نهتنها به این دلیل که به برخی از مهمترین چالشها در حوزﮤ امنیت بینالمللی مربوط میشوند، بلکه به این دلیل که این موارد تغییرات زیادی را هم از سوی کشورهای تحریمکننده و هم از سوی کشورهای هدف تحریم، به اندیشمندان و علاقمندان حوزه موضوعی تحریم ارائه میکند.
امید است که برگردان این اثر ارزنده و جامع به فارسی راهنمای نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور در مواجه و خنثیسازی تحریمها باشد. در پایان لازم است مراتب تقدیر خویش را از مترجم محترم کتاب جناب آقای حمید قرهشیخ و همکاران محترم پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر و مؤسسه تحقیقاتی تدبیر اقتصاد جهت فراهم کردن انتشار این اثر علمی داشته باشیم.
فهرست مطالب
سخن ناشر
دربارﮤ کتاب
سخن مترجم
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: اهداف
فصل سوم: اقدامات: گرایشها در اعمال تحریمها
فصل چهارم: تأثیر تحریم بر کرﮤ شمالی، ایران و روسیه
فصل پنجم: اقدامات متقابل
فصل ششم: آخرین تحولات
فصل هفتم: نتیجهگیری
کتابنامه
آخرین دیدگاه ها